Brahma club Nederland
Bestuur

Bestuur

De Brahma club is een gepassioneerde fokvereniging die zich toelegt op het behoud en de promotie van het prachtige Brahma-ras. Om deze doelstellingen te bereiken en de club succesvol te laten functioneren, is een goed georganiseerd en toegewijd bestuur essentieel. Binnen de club nemen vier belangrijke functies een centrale rol in: de secretaris, de commissaris, de penningmeester en de voorzitter. Samen vormen zij het hart van de vereniging, en hun samenwerking is cruciaal voor het succes en de groei van de Brahma club.

De Secretaris:

De secretaris speelt een onmisbare rol binnen het bestuur van de Brahma club. Deze functie omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden, waaronder het bijhouden van notulen tijdens vergaderingen, het beheren van de clubcorrespondentie en het opstellen van rapporten. Daarnaast is de secretaris vaak het eerste aanspreekpunt voor leden en externe partijen. Een goede organisatie, communicatievaardigheden en aandacht voor detail zijn eigenschappen die essentieel zijn voor een succesvolle secretaris.

De Commissaris:

De commissaris is verantwoordelijk voor het naleven van de statuten en regels van de vereniging. Deze functie houdt toezicht op de integriteit van de clubactiviteiten en zorgt ervoor dat de doelstellingen van de Brahma club worden nagestreefd. Bovendien kan de commissaris een rol spelen bij het opstellen en implementeren van beleid en procedures om het functioneren van de club te verbeteren. Een commissaris met een scherp inzicht in de behoeften van de leden en de club zal bijdragen aan een gezond en evenwichtig bestuur.

De Penningmeester:

De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de Brahma club Kippen. Deze functie omvat het beheren van de financiën, het bijhouden van inkomsten en uitgaven, en het opstellen van begrotingen. Een competente penningmeester zal ervoor zorgen dat de club financieel stabiel blijft en verstandig investeert in activiteiten die de leden ten goede komen. Transparantie en eerlijkheid zijn van groot belang bij het uitoefenen van de rol van penningmeester.

De Voorzitter:

Als boegbeeld van de Brahma club heeft de voorzitter de taak om de visie en missie van de vereniging uit te dragen. Deze rol omvat het leiden van bestuursvergaderingen, het faciliteren van discussies en het stimuleren van samenwerking tussen de verschillende functies. De voorzitter speelt ook een belangrijke rol bij het inspireren van de leden en het bevorderen van betrokkenheid binnen de club. Een charismatische en empathische voorzitter zal de gemeenschapsgeest van de Brahma club versterken.

Samenwerking en Succes:

De harmonieuze samenwerking tussen de secretaris, commissaris, penningmeester en voorzitter is van cruciaal belang voor het succes van de Brahma club. Met een goed functionerend bestuur kunnen de leden optimaal profiteren van de voordelen van de vereniging en zal de promotie van het prachtige Brahma-ras worden bevorderd. Door hun toewijding en passie voor de kippenfokkerij vormen deze bestuursleden een onschatbare bron van inspiratie voor alle leden van de club.

Conclusie:

Het bestuur van de Brahma club vervult een essentiële rol in het leiden en organiseren van de vereniging. De secretaris, commissaris, penningmeester en voorzitter vormen samen een sterk team dat zich inzet voor het behoud en de promotie van het unieke Brahma-ras. Met hun gecombineerde inspanningen en toewijding zorgen ze ervoor dat de Brahma club een bloeiende gemeenschap blijft voor alle liefhebbers van deze prachtige kippensoort.

Voorzitter: 
Sander Visser
Zandsevoetpad 22
6851 DR Huissen
Email: sandervisser40p@hotmail.com

Secretaris:
Wilco Bril
Kleine Enkweg 12
7383 DC Voorst
Tel: 0575-502510
Email: brahmavoorst@gmail.com

Penningmeester:
Theo Visser
Schamel 9
6852 DT Huissen
Tel: 026-3252114
Email:  th.g.m.visser@gmail.com

Commissaris:
Lammert van Beek
Industriestrasse 2
3390 Melk (Oostenrijk)
Tel: 0043-6607447510
Email:  lammert.vanbeek@gmail.com

Commissaris:
Martijn Maathuis
Notterweg 4
7642 IT Wierden
Tel: 06-21881016
Email: mgmaathuis@hotmail.com